grill-ilustracni-2.jpg

Tippek a legjobb hamburger elkészítéséhez

Egy kiadós hamburger a grillezett ételek három alappillérjének egyike (együttesen a steakekkel és a bordákkal).

  • Vegye ki a húst, ami ne legyen teljesen sovány (15% -20% zsírtartalom az optimális)
  • A húst minél kevésbé dolgozza meg. Túlzott gyúrással a hús szétesik a grillezőn.
  • A legintenzívebb ízű hamburgert darált marhalapockából vagy hátszínből készítheti el.
  • A fűszereket és ízesítőket tegye a zsemlére (hagyma, paradicsom, szósz, mustár stb.) ne a húsra.
  • A burgereket alaposan hőkezelje. A jelenlegi gyakori bakteriális fertőzések elkerülése érdekében fontos, hogy óvatosan járjon el.
  • Használjon hőmérőt a sütéshez, és ellenőrizze, hogy a hús rendesen átsült – e. Szúrja a hőmérőt a burger oldalába. A belső hőmérséklet nem lehet kevesebb mint 70 °C
  • Hogy a kellőképpen átsült hamburger szaftos maradjon, helyezzen a burger közepébe egy darab fűszeres vajat.